Varmt Hem – poetry in Swedish (translates into Warm Home)

Ett varmt hem är det bästa som finns, det är sommar året runt för själen, man känner hur löven leker och dess skuggor dansar efter. Det finns ingen tävling, inga rivaler, istället är man många som tillsammans formar något stort som kallas kärleken. Något specifikt och inget tomt som bara hänger i atmosfären i väntan på att tystna eller tas emot av vindar som ingen vet vart de tar vägen eller om de någonsin kommer tillbaka. Det är som droppar av vatten som rinner i en dusch över ens kropp, först sköljer det bort de ytliga besvären, men sen händer något som gör att man stannar och vill finnas i stunden för evigt oavsett vad som händer i världen, dropparna börjar massera hela kroppen med stillsamhet fastän tusentals små droppar rusar för att röra vid dig. Ljudet vaggar oss till sömns men samtidigt håller oss vakna för att minnas de stunder som liknar blommande blommor och dess silkeslena doft som sprider sig i lungorna och fyller oss med hopp och glädje. Det är som att vakna till fåglarnas kvitter, utan att titta på klockan eller känna bekymmer.

Alla människor har ett varmt hem inom sig, vissa döljer det för de är rädda att andra ska komma och ta något dyrt eller lämna efter sig något som tar tid att ta bort. Men jag tror också att det finns de som har öppnat sitt hem för alla och är inte rädda för vad folk gör för de är starka nog att ersätta det som försvunnit eller ta bort det som lämnats. Det är så jag känner mig, att många har tagit från mig, men jag har alltid hittat ett oändligt förråd att ersätta det som försvunnit, och om någon lämnat något för att skada mig så har jag alltid lyckats ta bort det och hålla mitt hem varmt. För när allt försvinner så har vi bara oss själva kvar, och det är just det vi har i vårat hem, ordningen eller kaoset, som stannar i själen och antingen befriar oss eller hemsöker oss för evigt.

– A. Wehbe, www.ahmadwehbe.com

Ahmad Wehbe

Wehbe is a creative artist and philosopher from Sweden with Lebanese roots. He uses various art forms to express emotions, thoughts and to tell stories.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.